Избори

Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години

  21.10.2024 15:45             
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години

“Проблемите в област Монтана са много и за съжаление се задълбочават през последните 30 години. Основна причина за това е безхаберното отношение както на местната, така и на държавната власт към нашия регион. Хората в Монтана се нуждаят от истинско представителство в Парламента от народни представители, които ще защитават техните интересите и ще работят  за решаването на проблемите им. За момента само ние от “Възраждане” сме доказали, че можем и успяваме да правим това” заяви на среща с граждани вторият в листата за 12 МИР Монтана - Александър Димитров.

Той допълни още, че политическата организация има решения за основните проблеми в региона и знае как да се пребори с тях.

Демографската криза в региона е един от най-големите и трудни за решаване проблеми. Вече години наред ставаме свидетели на бездействие, както от страна на  местната власт, така и на държавната за неговото решаване.

Младите хора напускат Монтана  и не се връщат, а доходите на хората, живеещи в града са твърде ниски. Има огромна липса на привличане на инвеститори в региона, което е една от главните причина това да е така.

“Ние от “Възраждане” ще работим за държавно и местно подпомагане на хората в област Монтана, за да спрем масовата емиграция към столицата и чужбина на младите българи в трудоспособна възраст”, коментира още темата председателят на групата на “Възраждане” в ОбС Монтана - Александър Димитров.

Друг огромен проблем в област Монтана е липсата на качествена транспортна свързаност между селата и градовете. Това, заедно с липсата на работни места е довело до голяма степен до обезлюдяването на селата в региона.

“Проблем за решаването, на който аз лично работя активно в Общинския съвет в Монтана и ще продължа да го правя, ако имам честта да бъда избран от за народен представител”, каза още Димитров.

Борбата за по-чиста природа е приоритет за “Възраждане”.

“Работим активно се за премахването на многото незаконни сметища из област Монтана, 5 пъти  министъра на околната среда и водите извърши проверки на терен. Много незаконни сметища в общински и частни имоти - в Монтана, Берковица, Бойчиновци - бяха премахнати с наша помощ. Сезирали сме МОСВ за такива и в Чипровци и Брусарци. Ще продължим със сигналите и ще осигурим ангажирането на контролните органи с реалното им премахване”, допълни в заключение Александър Димитров.

“Възраждане” е с номер 12 с бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
"Видабаскет" победи и "Спартак"
Община Видин търси Вашите предложения за по-добро бъдеще!