Избори

Мартин Харизанов посрещна директора на НАСА Бил Нелсън в София

  20.10.2024 11:00             
Мартин Харизанов посрещна директора на НАСА Бил Нелсън в София

Мартин Харизанов посрещна директора на НАСА Бил Нелсън в София: диалог за култура, иновации и бъдещо сътрудничество.
Младият депутат от Враца Мартин Харизанов показа София на директора на НАСА Бил Нелсън, като му разкри малка част от богатото историческо и културно наследство на града. 
На неформалната среща двамата са коментирали засилващите се връзки между България и САЩ, като са обсъдили и перспективите за бъдещо сътрудничество в областта на иновациите и космическите технологии.
“Не всеки ден имаш честта да покажеш част от красотата на София на директора на НАСА Бил Нелсън.
Щастлив съм, че имах възможност да разговарям с него и да му разкажа повече за нашата история, както и да посетим заедно Регионален исторически музей-София, Храм- паметник “Александър Невски”, античен комплекс “Сердика” и други забележителности. 
Обсъдихме ситуацията в България и взаимоотношенията със САЩ, говорихме за космоса и иновациите. 
Тази визита е още един ярък пример за силата на нашите двустранни отношения, но и демонстрира колко важни са културата и иновациите в развитието на съвременното общество. 
Следващата ми среща със семейство Нелсън ще бъде на Молитвената закуска, която ще се състои в началото на февруари във Вашингтон.

Благодаря на Бил Нелсън за ползотворните разговори днес и очаквам с нетърпение предстоящите ни срещи и възможности за сътрудничество!
Благодаря на семейство Нелсън за сърдечната покана и очаквам с нетърпение предстоящите ни срещи и възможностите за сътрудничество!”, написа народният представител Мартин Харизанов в страницата си във “Фейсбук”.
Припомняме, че  днес директорът на НАСА Бил Нелсън бе на посещение в България. По време на визитата му бе обсъдено продължаването на усилията за задълбочаване на международното сътрудничество и насърчаване на мирното използване на Космоса.
В края на миналата година България стана 32-ата държава, която се присъедини към споразуменията ''Артемида'' за стратегическо международно партньорство в областта на космическите технологии.

Номер 18 за ГЕРБ-СДС и преференция 102 за Мартин Харизанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"