Събития

„Видин – зелен европейски град“

  19.10.2024 13:00             
„Видин – зелен европейски град“

Заместник-кметът на Община Видин по „Европейски политики и инвестиции“ Десислава Тодорова присъства като гост и лектор на събитие в ППМГ „Екзарх Антим I”, посветено на празника на града – Димитровден.
Учители и ученици от шести и девети клас на Профилираната природо-математическа гимназия се включиха активно в събитието, чиято цел бе да насърчи екологичното мислене и поведение. Главният фокус бе върху урок на тема “Как да допринесем за по-зелен град”, който включваше и практическа част. В нея учениците разбраха как могат да имат собствен принос към екосъобразното поведение в градска среда, в училище и вкъщи. Учениците участваха в различни творчески активности, посветени на опазването на околната среда.
Десислава Тодорова разказа пред присъстващите за усилията, които полага Община Видин и Европейския съюз за опазването на околната среда. Тя спомена за успешно реализиращия се проект „За по-чист въздух в община Видин“, имащ за цел подобряването качеството на атмосферния въздух, чрез подмяната на отоплителни уреди на твърдо гориво, с нови екологични такива. Заместник-кметът сподели за намеренията на общината да модернизира и усъвършенства своите системи за управление на отпадъците, както и да внедри иновативни решения за устойчиво развитие в областта на екологията и разделното сметосъбиране.
По време на събитието бе проведена и инициатива по предложение на учениците от IX клас под надслов “Да опазим птиците в град Видин”. В рамките на тази дейност бяха закачени къщички за птици, в двора на учебното заведение, изработени от самите ученици.
 



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"