Избори

Министърът на околната среда и водите ще посети за пети път монтанско

  17.10.2024 14:46             
Министърът на околната среда и водите ще посети за пети път монтанско

Вчера кандидатът за народен представител Петър Петров, водач на листите на 12 МИР Монтана и 24 МИР София проведе среща със служебния министър на околната среда и водите, на която му бяха представени резултатите от  извършените от него проверки по места с помощта на местните жители.

Петров сезира министъра за много на брой незаконосъобразни замърсявания  на различни общински и частни имоти в общините Монтана, Лом, Бойчиновци и Вълчедръм, като представи и направен от него снимков материал, както и подробни кадастрални данни за местонахождението на замърсените имоти.

Той извърши през последния месец множество обиколки из област Монтана, за търсене и установяване на незаконни битови и строителни сметища. 

“Особено фрапантно е днес установеното и заснето от  граждани нерегламентирано изхвърляне на битови отпадъци, от страна на общинска превозна техника на община Вълчедръм, в района зад компостиращото предприятие в едноименния град, където вече е образувано огромно незаконно сметище” посочи на срещата заместник-председателят на “Възраждане” Петър Петров.

Служебният министър веднага разпореди проверка от РИОСВ и от Басейнова дирекция Регион Дунавски на така посочените от Петров терени в различните населени места и двамата се уговориха за поредна, пета по ред за последните шест месеца проверка, която да извършат в област Монтана по напредъка по премахването на незаконните сметища там. През следващата седмица Петър Петров ще посети още населени места в рамките на предизборната кампания, където по сигнали на местни жители са образувани много незаконни сметища. 

“Не по-малко по мащаби е незаконното сметище в село Сталийска махала, община Лом, простиращо се на площ от над 10 декара в общински имот, което е било формирано с години под безучастните погледи на местната власт, както и на контролните органи.  Днес в Министерството четири писмени сезирания от него, с искане за спешна намеса по отношение на проблема с управлението на отпадъците”, добави в заключение Петров.

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"