Избори

Ивайло Папов: Заради неадекватни мерки на държавата нацията ни се топи, време е за решителни действия

  16.10.2024 15:15             
Ивайло Папов: Заради неадекватни мерки на държавата нацията ни се топи, време е за решителни действия

Кандидатът за народен представител от „Възраждане“ в област Враца, Ивайло Папов, изрази своята дълбока загриженост относно нарастващата демографска криза в страната. В телевизионно интервю Папов подчерта, че демографската катастрофа е не само социален, но и национален проблем, който изисква спешни действия. Той добави, че „Възраждане“ работи активно по разработването на решения, които да спрат процеса на обезлюдяване и да създадат по-добри условия за младите хора в България.

„Нашата нация се топи с тревожни темпове, а това води до срив във всички основни сектори – икономика, образование, здравеопазване. Основната причина за задълбочаването на този проблем е липсата на адекватни мерки от страна на държавата. Време е да предприемем решителни действия,“ заяви Папов.

Според него, основен приоритет на „Възраждане“ е подобряването на икономическата и социалната среда, за да се стимулира създаването на семейства. „Младите хора трябва да се чувстват сигурни в своята икономическа стабилност, за да създават семейства. Ето защо нашата цел е да увеличим доходите на българите чрез изграждане на държавни предприятия и стимулиране на частните компании да инвестират в обезлюдяващите райони. Това ще доведе до развитие на регионите и до осигуряване на нови работни места“,  сподели Папов.

Той подчерта, че финансовите стимули за младите семейства ще играят ключова роля за демографската стабилност на страната. „Ние предвиждаме прогресивна система за подпомагане на отговорното родителство. Колкото повече деца има едно семейство, толкова по-малко данъци ще плаща. Това ще даде на родителите по-голяма финансова свобода и ще ги мотивира да създават по-големи семейства“, обясни кандидатът за народен представител.

Една от ключовите мерки, предлагани от „Възраждане“, е подобряването на достъпа до здравеопазване в малките населени места. „Трябва да осигурим бърз и адекватен достъп до медицинска помощ, както и безплатни лекарства и лечение за деца до 18 години. Това включва и осигуряване на лечение в чужбина, ако е необходимо. Ние трябва да се грижим за здравето на нашите деца“, коментира Папов.

 „Възраждане“ вижда демографската криза като национален приоритет и вече работи по разработването на национален план за справяне с проблема. „Липсата на държавна стратегия само влошава ситуацията. Време е да създадем план, който да включва икономически, социални и здравни мерки, за да привлечем младите хора да останат в България и да създават тук своите семейства,“ подчерта Ивайло Папов.

 „Възраждане“ има конкретни мерки за справяне с демографската криза, които могат да донесат дългосрочни ползи за България и нейните граждани.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"