Събития

Предстоящи възможности за подкрепа на фирмите

  16.10.2024 11:00             
Предстоящи възможности за подкрепа на фирмите

Предстоящите възможности до 2027 г. за подкрепа за фирмите са по финансираните от ЕС и съфинансирани от държавния бюджет програми „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП) и „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ (ПНИИДИТ). Програмите са с общ бюджет от 5 млрд. лв.
Предстои да бъдат отворени различни процедури за финансиране за иновации, модернизация на предприятията, дигитализация и конкурентоспособност.
По ПКИП предстоят: процедура „Въвеждане на технологии от областта на Индустрия 4.0 в предприятията” – 102 млн. лв. за дигитализация и технологии; процедура „Нови модели в производството от страна на МСП в Северните райони на страната” – 90 млн. лв.; процедура „Зелени технологии от страна на МСП на територията на индустриални паркове” – 162 млн. лв. и др. Определени мерки по тези програми дават възможност за съвместно участие на общините и бизнеса.
По линия на Фонд на фондовете ще започне финансирането на публични, общински и частни проекти за градско развитие и индустриални паркове чрез финансовите инструменти от новия програмен период. Общият бюджет, който ще бъде разпределен по програмата за градското развитие, е 650 млн. лв., които ще се усвояват до края на 2029 г.
Екипът на Областен инфомационен център-Видин ще информира своевременно за отварянето за кандидатстване на процедурите.
 



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"