Събития

Доц. д-р Венци Росманов - ортопед-травматолог пристига в Медицински център "Свети Сава" - Враца

  16.10.2024 09:00             
Доц. д-р Венци Росманов - ортопед-травматолог пристига в Медицински център \

Доц. д-р Венци Росманов - ортопед-травматолог пристига на 18 октомври в Медицински център "Свети Сава" - Враца

Цена на прегледа 100 лева. 
Доц. д-р Росманов е началник на Клиника по ортопедия и травматология в "МБАЛ Св.Панталеймон-Плевен".
Професионалните интереси и ежедневната му практика са:
- миниинвазивно хирургично лечение на дисковите хернии
- сколиозите при деца и възрастни протезирането на тазобедрените и коленните стави
- детска ортопедия
- тазова хирургия
- хирургия на ръка.

Ученик и сътрудник на основателя на клиниката проф. Марин Ганчев, на световноизвестния гръбначен хирург проф. Жан Дюбосе -Париж, който е създател на съвременната концепция за полисегментната стабилизираща хирургия на гръбнака в света.
Специализирал дългосрочно във Франция-Детска болница "Сен Венсан дю Пол", Парижкия университет "Рене Декарт", Центъра "Масю" в Лион, Института "Кало" в областта на детската ортопедия, гръбначната хирургия при деца и възрастни, хирургия на тазобедрена и колянна става, Клиника "Пастьор" в Льо Ман -обща травматология, в Университетската болница "Шолцапе" в Австрия, при автора на методиката за сонография на тазобедрената става на кърмачета проф. Райнхард Граф, при проф. Фарси в Колумбийския университет в Ню Йорк- комбинирани хирургични достъпи до гръбначния стълб, миниинвазивна хирургия на дисковите хернии в Цюрих, Швейцария.
Защитава докторска дисертация с приноси в хирургичната реконструкция на тазобедрена става при възрастни, която е разработвал в България и Института по приложни технически науки в Лион, Франция.
В България въвежда съвременни операции: едновременните предни и задни достъпи до гръбначния стълб при сложни реконструкции в триизмерното пространство, извършва за първи път у нас и утвърждава в клиничната практика предните стабилизации на гръбнака в гръдната и коремна област със съвременни импланти, както и метална фиксация на травматична увреда на dens axis с висок субмандибуларен достъп.
Въвежда у нас и редица хирургични практики и модерни методи за стабилизация на горния шиен отдел при травми и деструкции, вкл. сложна транс-педикуларна фиксация на втори шиен прешлен като животоспасяваща манипулация и етапно оперативно лечение на вродените полупрешлени в детска възраст.
През 1997 г.е член на екипа, който въвежда и налага в България ултразуково изследване на тазобедрените стави на новородените, станало задължително пред последните години. Бил е личен стипендиант и гост на почетния президент на Международната организация по гръбначна хирургия GICD Ив Котрел през 1995 г. Бил е гост-лектор на Академия "Пелоритана" в Италия. Бил е вицепрезидент и президент на Българската асоциация по гръбначна хирургия. Организирал е първите сървеменни интердисциплинарни симпозиуми по проблемите на гръбначната хирургия у нас. Подготвял е специализанти по ортопедия и травматология, които сега са утвърдени лекари.

Запишете час за консултация на телефон 0895 120 121, имейл [email protected] или на място в град Враца,  ж.к. Дъбника срещу блок 32. Работното време е от понеделник до петък, от 8 до 17 часа. Събота и неделя работят само с предварително уговорен час.

ПМ-С



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"