Избори

Иво Цанев: Даден бе старт на инвестиционния проект за изграждане на нови два блока в атомната централа в Козлодуй

  11.10.2024 13:59             
Иво Цанев: Даден бе старт на инвестиционния проект за изграждане на нови два блока в атомната централа в Козлодуй

Финансова децентрализация на местната власт и изграждане на нови мощности в АЕЦ – Козлодуй – това бяха темите, които обсъди водачът на кандидатската листа на Коалиция ДПС – Ново начало Иво Цанев с представители на Ротари клуб във Враца.

„Винаги съм смятал, че местната власт трябва да има финансова децентрализация, за да изпълнява по-ефективно ангажиментите към гражданите. Подобно предложение лично аз съм внасял в Народното събрание през далечната 2002 година, но без резултат. Това е тема, която изцяло се подкрепя от ДПС – Ново начало, но за да бъде прието такова предложение е необходим широк политически консенсус“, каза Иво Цанев.

Той коментира и темата за разширяване на ядрените мощности чрез изграждане на 7 и 8 блок в АЕЦ – Козлодуй, като заяви, че в парламента ДПС – Ново начало категорично подкрепя именно този проект.

„Не само подкрепяме, а и активно участваме в процеса. Благодарение на народните представители от ДПС – Ново начало, бе даден старт на инвестиционния проект за изграждане на нови два блока в атомната централа в Козлодуй“, допълни Цанев.

Областният председател на ДПС – Ново начало и втора в кандидатската листа Каролина Кьолер-Тонова представи пред Ротари клуб основните приоритети за управление на страната.

Време е за Ново начало – с №8 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"