Избори

Росица Кирова: Идейният проект за тунел под Петрохан стигна до договор с изпълнител

  11.10.2024 10:22             
Росица Кирова: Идейният проект за тунел под Петрохан стигна до  договор с изпълнител

Предстои избраният изпълнител за изработването на разширен идеен проект, пълни инженерно-геоложки проучвания и подробен устройствен план за скоростния път Монтана - София с тунел под Петрохан да  подпише договор с АПИ, съобщи зам. председателят на 50-тото Народното събрание и водач на листата на ГЕРБ- СДС във Видин Росица Кирова.

„В отговор на мой парламентарен въпрос, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова информира, че Комисията за защита на конкуренцията е оставила без уважение жалбата срещу класирането на участниците в тръжната процедура за разширен идеен проект, пълни инженерно-геоложки проучвания и подробен устройствен план за скоростния път Монтана - София с тунел под Петрохан.“, каза Кирова.

Избраният изпълнител има година, за да изготви разширен проект на трасе, което да свърже обходния път на Монтана и софийския околовръстен път.

Тунелът под Петрохан и скоростният път са ключови за Северозапада, а и за националната и европейската пътна мрежа.

„Постоянството и непримиримостта дават резултат! Няма да спра да следя за спазването на сроковете и за изпълнението на дейностите. Надявам се след изборите на 27 октомври да има стабилно управление, за да могат важните проекти да се изпълняват и да не потъват отново в хаоса на политическата нестабилност.“, подчерта зам. председателят на 50-тото Народно събрание.

ГЕРБ – СДС е с номер 18 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"