Крими

Полицията не е засякла купувачи на гласове при спецакция в Монтанско

  10.10.2024 10:13             
Полицията не е засякла купувачи на гласове при спецакция в Монтанско

Полицаи  от охранителна, криминална и икономическа полиция, пътни полицаи, жандармеристи, горски, експерти от Комисията за защита на потребителите, БАБХ и РИОСВ са провели специализирана операция срещу конвенционалната престъпност и купуването на гласове в област Монтана.

При полицейски проверки в 3 хранителни магазина във Вършец и Лом, са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях. Случаите са докладвани на Районна прокуратура – град Монтана, но най-вероятно не става въпрос за търговия с вот, а за вересии.
 

Вчера са проверени  12 обекта, 12 заложни къщи, 4 фирми, 3 офиса за бързи кредити, 2 пункта за черни и цветни метали и две  автоморги. Образувани са 5 преписки за закононарушения, които нямат отношение към изборния процес и едно досъдебно производство. Разкрити са 8 престъпления, извършени през предишни периоди.

В резултат на проведената специализирана полицейска операция са намерени и иззети незаконно притежавана пушка, боеприпаси и насипен тютюн от частен имот в село Крива бара. Служители на РУ Берковица са задържали 21-годишен за притежание дрога, като от жилището му са иззети 138 грама ситно-нарязана жълто-кафява растителна маса, така нар. „чай за пушене“.         

Полицейските действия срещу търговията с гласове и други закононарушения продължават.

СИТ



Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си
Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе за пръв път в Мездра
Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието
Александър Димитров : Проблемите на Монтана се задълбочават през последните 30 години
"Видабаскет" победи и "Спартак"