Избори

Росица Кирова: Продължаваме да защитаваме и отстояваме приоритетите на Видинския край

  22.09.2024 08:07             
Росица Кирова: Продължаваме да защитаваме и отстояваме приоритетите на Видинския край

„Започваме предизборната кампания с увереност в силите и възможностите си. Ще стигнем до всеки жител на областта, ще се срещнем с всеки невярващ и апатичен, защото е важно не само да постигнем за пореден път най-висок резултат, а да успеем да покажем на избирателите, че е възможно да има редовно правителство и ясен хоризонт. Нашата листа е балансирана, имаме прекрасни хора от гражданската квота, както и членове на партия ГЕРБ.  Разчитаме  на успели, изявени и силни личности от гражданското общество. Както винаги ще водим позитивна кампания, а целта ни е да достигнем до повече хора, с чиято помощ страната ни да възвърне своята стабилност, авторитет и осигури нормален живот за всички“. Това заяви заместник-председателят на НС и водач на листата на ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова, която заедно със своите колеги регистрираха днес  в РИК кандидатите за народни представители на коалицията от 5-ти МИР-Видин.

Ето нашите кандидати:

1.Росица Кирова е родена във Видин. Завършва АЕГ "Лиляна Димитрова" с отличие. Има магистърска степен по филология от Великотърновския университет. Специализант на Технически университет по „Маркетинг и бизнес“, специалност "Мениджмънт”. Като водач на листи на коалиция ГЕРБ-СДС печели убедително във Видински регион през последните шест избори за НС и от април 2021 г. последователно е избирана за народен представител от 5-ти МИР – Видин. Заместник-председател на 46-ото, 47-ото, 48-ото и 50-то НС. От 25 април 2024 г. до първото заседание на 50-то Народно събрание изпълнява длъжността председател на Народното събрание. Създател на гражданско обединение „Единни за промяна“ и негов дългогодишен  председател. Майка на две деца.
2.Тихомир Станчев е роден през 1988 г. и завършва средното си образование във видинската езикова гимназия „Йордан Радичков“. Продължава образованието си в град Нюрнберг със специалност „Международен бизнес“. Придобива бакалавърска и магистърска степен по „Национална сигурност“ в УниБит, София. От 2012 г. насам, Тихомир развива собствен бизнес в сферата на международния транспорт и търговията със строителни материали. Той се стреми към подобрение на бизнес-средата и създаване на по-добри условия за младите хора, в частност в област Видин.
3.Кристина Михайлова е на 36 години. Има висше образование с бакалавърска степен по “Социални дейности”. 8 години работи в сферата на транспорта. Собственик на частен бизнес в сферата на търговията. Майка на момче.
4.Стефан Ванчев е на 32 години. Има висше образование с бакалавърска степен по стопанско управление и магистърска степен по информатика и информационни технологии в образованието. Общински съветник от ГЕРБ за мандат 2019-2023 г.  Председател на Младежи ГЕРБ.
5.Ася Пешева е родена през 1968 г. във Видин. Завършила е висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност начална училищна педагогика с ПК начален учител, ОКС магистър. Има допълнителна ПК - учител по информационни технологии за 5-8 клас в СУ „Св. Климент Охридски“. Защитена II ПКС. От 1994 г. работи като главен учител и учител по КМИТ в начален етап. От 5 години е на длъжност ръководител направление ИКТ и учител по КМИТ в прогимназиален етап. Има редица отличия в областта на образованието. Член е на СБУ и дългогодишен председател на синдикалната организация в ОУ „Иван Вазов“ - Видин. Омъжена. Има две деца и една внучка.
6.Владимир Вълчев е роден през 1961 г. Завършил e Медицинска академия през 1987 г. с пълно отличие. От 1999 г. е първият директор на Районна здравноосигурителна каса – Видин. Поставя основите и изгражда здравното осигуряване на област Видин. През 2005 г. завършва магистратура „ Здравен мениджмънт„ с отличие. Специалност „Вътрешни болести“. Женен с две дъщери.
7.Диляна Стоянова е на 32 години. Завършила е СОУ „Цар Симеон Велики”. Омъжена. Има 1 дете. Собствен бизнес в сферата на търговията и услугите. Член на МГЕРБ.
8.Валери Василев е роден през 1959 г. Завършил Технически университет в София, факултет „Радио електроника“. Учредител и член на политическа партия ГЕРБ. Член на Общинското ръководство на ГЕРБ. Общински съветник три мандата от ГЕРБ. Председател на групата на ГЕРБ в предишния мандат на Общински съвет - Видин. Управител и собственик на частен бизнес, член на УС на Търговско – промишлена палата - Видин.



Премиера на „Полковникът и птиците“ и богата програма до края на октомври във Врачанския театър
Теодор Асенов: Равен достъп до качествено образование за всички деца – това е моята кауза
Петър Петров : Справедливостта и законността са основни принципи за “Възраждане”
Слънчево и спокойно време с температура до 22 градуса
Хороскоп за вторник 22 октомври
Самотноживеещ жител на град Вълчедръм е загинал при пожар дома си