Събития

Росица Кирова и патриарх Даниил удариха първия звънец в математическата гимназия във Видин

  16.09.2024 17:20             
Росица Кирова и патриарх Даниил удариха първия звънец в математическата гимназия във Видин
снимка БТА

„Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера.“, каза  зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова при откриването на учебната година в математическата гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин, а българският патриарх Даниил благослови децата, техните учители и родители.

„Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите Вас. Правите го не за да докажете на преподаватели, родители, близки или семейство, че можете, правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че в основата на всеки един успех стои доброто образование.“, каза Кирова. 

„ Днес думичката "възпитание" е позабравена, дори за някои е старомодна, но да не забравяме, че Господ е дал голяма власт на родителите. Децата са дар. Бог е поверил децата на родителите, за да ги възпитават, подпомагат и да проправят пътя към царството Божие. А учителите едновременно с преподаването на знания учат децата чрез своето поведение и нравствен образ. Те разкриват необятния свят на познанието и мъдростта на твореца, така че да има истинско вдъхновение човекът да изследва и да научава,“, каза в словото си  патриарх Даниил.

В математическата гимназия във Видин от тази година е въведена религия, като свободно избираем предмет.

СИТ

 



Община Монтана тегли кредит за екологичен градски транспорт
Община Видин се присъединява към инициативата „Ден без автомобили“ на 22 септември
Обява! Продава се земя с инвестиция в бъдещето /автокъща, хале, бизнес/ във Враца
Спа комплекс „Враца“ обявява свободни работни места СНИМКИ
Кметът на община Берковица Радослав Найденов поздрави Господина Петрова по повод нейната 100 годишнина
На вниманието на учениците: Включете се в състезанието за майсторско управление на велосипед и спечелете множество атрактивни награди! СНИМКИ