Събития

Община Видин се присъединява към инициативата „Ден без автомобили“ на 22 септември

  18.09.2024 15:50             
Община Видин се присъединява към инициативата „Ден без автомобили“ на 22 септември

За поредна година се провежда кампанията „Европейска седмица на мобилността“, в периода 16.09. – 22.09.2024 г., в която се регистрира и Община Видин.

Във връзка с инициативата е издадена заповед за въвеждане на временна организация на движението в гр. Видин, за времето от 08:00 ч. до 17:00 ч. на 22.09.2024 г.
Ще бъде забранено влизането, движението, спирането и паркирането на пътни превозни средства от кръстовището на улиците „Цар Симеон Велики“, „Княз Дондуков“ и „Александър Батенберг“, по „Цар Симеон Велики“ до кръстовището с улиците „Екзарх Йосиф I“ и „Митрополит Кирил“, както и по ул. „Цар Симеон Велики“ до паркинга на МОЛ – Видин. 

Създадената временна организация на движението ще бъде обозначена със съответните заграждения, оборудвани с пътни знаци и указателни табели.  
Инициативата цели да се намали замърсяването на въздуха и шума в градовете, да стимулира хората да използват алтернативни начини на транспорт като ходене пеша, колоездене или обществен транспорт, като същевременно показва ползите от по-екологосъобразния начин на живот.
ПМ-С
 



Стягат влашкия събор “Моричика” СНИМКИ
Вижте ценовите оферти за учебната 2024/2025 в "Академия Arcobaleno" във Враца СНИМКИ
Продължават ремонтните дейности в Добридолския манастир СНИМКИ
Мобилният пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци отново ще посети Козлодуй през октомври
Затварят картинг пистата във Враца СНИМКИ
Трудова борса се проведе във Враца СНИМКИ