Събития

Асен Асенов спечели злато на световно първенство по Винг Чун в Китай

  26.08.2024 11:30             
Асен Асенов спечели злато на световно първенство по Винг Чун в Китай

Треньорът по Винг Чун  в Монтана Асен Асенов спечели златен медал от световното първенство по източното бойно в Южен Шаолин -  Китай.

Асенов е шампион в дисциплината Бю Джи. Той е трети  в комплексното класиране, което е включвало състезания в няколко дисциплини -  Чам Кю, Бю Джи, Дървен манекен и двубой Чи Сау.

Асенов е музикант. Преподавател е по музика в едно от училищата в Монтана, ръководител на хор „Пъстренец джуниър“.

Шестима българи представяха  България на Първото международно състезание по У Мей Винг Чун в Южен Шаолин, Китай в град Фуцин, провинция Фуджоу.

Асен Асенов от Монтана тренира 24 години при майстор Багалев, един от основните шампиони на България по ВингЧун и Бутащи ръце.

Еми Шипарова,от Пловдив тренира от 26 години, живяла е в Германия, там е учила и преподавал в главната школа на EWTO в Хайделберг.

 Росен Бизеров от Пловдив тренира 20 години при майстор Багалев, инструктор и състезател от клуба в Пловдив

Яким Кастелов от София, който започва да тренира на 3 годишна възраст, състезава се като дете, а на последните състезанеия е републикански и европейски шампион.

Мартин Марков от София тренира над 15 години и  е един от водещите международни съдии по Ушу, главен съдия на традиционни стилове за България, европейски шампион, треньор по Ушу.

Майстор Станислав Багалев беше в Китай  като треньор на отбора и главен представител на EWTO и на грандмайстор Kernspecht в Китай. Той е поканен и съдия на световното първенство.

СИТ

 



Ремонтират общежитието на гимназията в Ковачица
РИОСВ– Враца отбеляза Европейската седмица на мобилността
Започва есенното почистване на Берковица
Успех за боксьорките на клуб „Спарта Монтана“ на Държавното първенство
Колко ще ни струва лютеницата и каква е тайната на врачанската лютика
„На базар сме! В Белоградчик” отново гостува в града под скалите