За нас

Началото бе сложено през 1996 г., когато на вестникарския пазар се появява седмичникът „Конкурент”, което е независимо и изцяло частно печатно издание.

28 години по-късно „Конкурент нюз” безспорно е най-четеният, влиятелен и авторитетен регионален вестник в Северозападна България.

Достига до своите читатели, чрез партньорите  от разпространителската мрежа в областите Враца, Видин и Монтана, както и чрез абонамент на физически и юридически лица от публичния сектори, корпоративния сектор, и много неправителствени организации.

“Конкурент” присъства във всички общински и държавни институции, защото с годините се наложи като мярка за достоверност.

Това го определя и като безспорен фактор в публичния живот на Северозапада, формиращ общественото мнение и въздействащ върху бизнес климата в тази част на страната.

Репортерите на „Конкурент” налагат стандартите на обективна, безпристрастна и смела журналистика, намирайки баланса между интригуващото, актуалното и забавното четиво.

„Конкурент нюз”ЕООД е член на БАРМ и учредител на Български медиен съюз, както и съавтор на новия професионално-етичен кодекс на български медии.

„Конкурент нюз” е динамично развиваща се медия. Днес тя е част от семейството на „Компакт Медиа” – дружество, изцяло сегментирано в сферата на регионалните медии, което е издател на най-стария български вестник „Черноморски Фар”.

Електронното ни издание – www.konkurent.bg, е най-предпочитаният, посещаван и цитиран информационен сайт за случващото се в тази част от страната.

С новата си платформа и визия електронният адрес на „Конкурент” се превърна в информационния портал на Северозапада, търсен от хиляди читатели и цитиран от националните медии.

Така „Конкурент” отговори на очакванията в своите модерни потребители, които искат да получават новини и информация в реално време и от всяка точка, както и на онези свои лоялни читатели, които по една или друга причина са извън пределите на Северозапада и страната.

Почти четвърт век след създаването си "Конкурент" е не само медията с най-голямо влиянение, а и отразява пулса на Северозападна България. За нашата работа говорят отличията, заслужени през годините – Наградата на Враца, присъдена от общинския съвет; Голямата награда „Св. Константин-Кирил“ Философ“, присъдена от БАРМ и още 4 награди в различни категории от същата надпревара.