Събития

Ремонтират общежитието на гимназията в Ковачица

  21.09.2024 11:01             
Ремонтират общежитието на гимназията в Ковачица

Община Лом започва основен ремонт и рехабилитация на общежитието към Професионалната гимназия по селско стопанство „Дунавска земя“ в. Ковачица. Проектът е на стойност 4 660 223 лв. – 100 % безвъзмездна финансова помощ от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектът предвижда основен ремонт, обновяване, преустройство и рехабилитация на сградата и  прилежащото дворно пространство. Ще се направи  топлинно изолиране на стени, покрив, под, подмяна на прозорци и врати, както и мерки по системите за генерирането на топлина, отопление и вентилация. 

Оборудването и мебелите ще са нови и модерни.

Целта на проекта е създаване на модерна материална база, оборудвана съгласно съвременните образователни стандарти, която не само способства за осигуряването на условия за учене, самоподготовка и пребиваване на учащите, но и обезпечава комфортна обучителна и жилищна среда, спомагаща за повишаване мотивацията за обучение и подобряване на образователните резултати на учениците.

Проектът пряко оказва подкрепа за осигуряване на качествени условия за живот, учене и самоподготовка извън местоживеенето на учащите, чрез предвидените за изпълнение мерки.

Строителството ще продължи две години и седем месеца.

СИТ



Български Младежки Червен кръст - Враца се срещна с ученици от 2-ри и 3-ти клас на СУ"Христо Ботев" - гр. Враца.
ПГТР Враца приготвя гръцка салата
Актьорите от Врачанския драматично-куклен театър продължават да впечатляват зрителите със своите изяви както на театралната сцена, така и на малкия екран.
БСП – Обединена Левица определи водачите на листи, дава Монтана и Враца на „Изправи се, България“
Гол мъж тичал из центъра на Монтана, арестуван е
Танчо Калпаков след загубата от Спартак: Допуснахме елементарни голове