Събития

В тролебусните мотриси – реклама на учебни заведения

  23.05.2024 16:00             
В тролебусните мотриси – реклама на учебни заведения

Във всички тролеи във Враца ще има рекламни табла с възможностите за обучение на децата след 7-ми клас. Това е нововъведение, което регионалното управление на образованието Враца ползва за пръв път, за да има по-голяма популяризация на възможностите за учениците. „Имаме съгласието на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, за което им благодарим“, каза Лорета Колева – началник на РУО, Враца.

Тя напомни също за целенасочените усилия за промяна на нагласите на родителите и избора децата след 7-ми клас да учат в професионални гимназии. В тази връзка се провеждат Панорами на образованието, които тази пролет минаха във Враца, Мездра, Козлодуй, Бяла Слатина. С родителите на седмокласниците са проведени родителски срещи с участието на представители на Център за кариерно консултиране към Център за подкрепа на личностното развитие Враца. Учебните заведения отвориха вратите си за родители и деца, които търсят възможности за професионално обучение.

„Паралелно с приоритизиране на професионалното образование се работи усилено и за подобряване на качеството и материалната база. Министерството реализира мащабен проект за модернизация на професионалното образование и обучение. Провежда се и обучение на педагогически специалисти, които преподават професионална подготовка, защото имаме дефицит на системата“ каза още Лорета Колева за "Конкурент".  

/Г.Р./



Станаха известни наградените в XIII Национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа”
Страничен ефект: Регистрират земетресения по време на концертите на Тейлър Суифт
В Белоградчик се проведе демонстрация по безопасно шофиране СНИМКИ
Обсъжда се такса "водомер" у нас
Сигнал за пожар във врачанско село вдигна на крак огнеборци
Удариха с бързо производство тарикат с АТВ, карал между селата Горно Пещене и Тишевица