Свят

Пожар и евакуация след украински атаки с дронове срещу руските области Смоленск и Липецк

  24.04.2024 16:45             
Пожар и евакуация след украински атаки с дронове срещу руските области Смоленск и Липецк

Пожар избухна в енергийни съоръжения в руската Смоленска област след атака с безпилотен летателен апарат от страна на Украйна, а хора бяха евакуирани от части на Липецк в югозападната част на Русия, след като безпилотен самолет падна върху индустриален парк, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявления на регионалните власти.

"Нашата област отново е атакувана от украински безпилотни летателни апарати", заяви губернаторът на Смоленска област Василий Анохин в "Телеграм". "В резултат на вражеската атака срещу граждански горивни и енергийни съоръжения избухна пожар в районите на Смоленск и Ярцево", добави той.

Не стана известно веднага какви съоръжения са били подпалени. В Смоленска област няма големи петролни рафинерии, отбелязва Ройтерс.

Безпилотен летателен апарат е паднал и върху индустриална зона в руската Липецка област, съобщи в "Телеграм" губернаторът на областта Игор Артамонов. Не се съобщава за пострадали, но жителите на близките населени места са били евакуирани като предпазна мярка.



Община Оряхово ще посрещне Гергьовден с водосвет и курбан за здраве
Велика събота е - "да замълчи всяка плът"
Мексиканските власти откриха три тела в район, в който туристи бяха обявени за изчезнали
Община Роман с важно съобщение
Ето какво ще бъде времето днес
Канадската полиция е арестувала трима индийски граждани по обвинение в убийството на сикхския сепаратистки лидер Хардип Сингх Ниджар