Свят

Канадската полиция е арестувала трима индийски граждани по обвинение в убийството на сикхския сепаратистки лидер Хардип Сингх Ниджар

  04.05.2024 07:10             
Канадската полиция е арестувала трима индийски граждани по обвинение в убийството на сикхския сепаратистки лидер Хардип Сингх Ниджар

Канадската полиция съобщи, че е арестувала трима индийски граждани по обвинение в убийството на сикхския сепаратистки лидер Хардип Сингх Ниджар, което бе извършено през юни миналата година, предаде Ройтерс. 

Четиридесет и пет годишният Ниджар бе застрелян пред сикхски храм западния канадски град Съри, където живее голяма сикхска диаспора. Малко след това канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че разполага с достоверна информация за съпричастност на индийското правителство към убийството, което предизвика дипломатическа криза между Отава и Делхи, припомня Ройтерс. 

Помощник-комисар Дейвид Тебул днес каза пред журналисти, че случаят все още се разследва и че се правят и редица допълнителни проверки. По думите му това включва и "проучване на връзки с правителството на Индия".

Ниджар е имал канадско гражданство и се е борил за създаването на независима държава с името Халистан. Индийските власти отдавна изразяват недоволство от присъствието на сикхски сепаратистки групировки в Канада и определят Ниджар като "терорист".



Доктор Борис Дашков-хирург и специалист по естетика, и филъри пристига в Медицински център "Свети Сава" - Враца
Днес е Международен ден на музеите, ден на българските зоопаркове и Международен ден на ваксината срещу СПИН
Хороскоп за днес, 18 май
Кола гори на магистрала Тракия СНИМКИ
Решено е: ПГТР посреща над 1 000 души в изборната нощ
НЕ на плакатната война - мисията може би е възможна във Враца?