Събития

Михаил Миков представя във Видин „ПолитНЕкоректна“

  20.09.2024 15:00             
Михаил Миков представя във Видин „ПолитНЕкоректна“

Бившият председател на Народното събрание, лидер на БСП и дългогодишен депутат, днес преподавател в СУ „Климент Охридски“ - Михаил Миков, представя днес  във Видин част от своята лична колекция от пощенски марки. Експозицията е озаглавена „ПолитНЕкоректна“ филателна изложба.

 „Споменът за миналото и на случилите се в него важни събития и личности се съхранява в колективната памет на обществото. Поради това големите обществени промени обикновено са свързани с опити за подмяна на културната памет и моделиране на спомени, които обслужват новите идеологии и новите елити“, казва Миков.

Той е избралда припомни събитията с пощенски марки.

„Избрах да припомня за всички тези събития чрез политНЕкоректна филателна изложба, в която е представена една личност, свързана и с трите исторически събития – Георги Димитров. Той е единственият българин, отпечатан във филателни издания на четири континента и едва ли някога друг наш сънародник ще получи такова световно признание“.

Откриване на „ПолитНЕкоректна“-та филателна изложба е днес в  17.00 часа в къщата на Боян Чонос във Видин (ул. „Бдин“ № 24А)

СИТ

 



Врачанският театър гостува с премиерен спектакъл в Мизия преди старта на голям ремонт на читалището
Екоминистърът Петър Димитров разпореди да се почистят незаконните сметища край Монтана
Пет партии вече регистрираха листи в РИК-Монтана
Учениците от СУ „Козма Тричков“ се присъединиха към отбелязването на Европейската седмица на мобилността
Постигнаха съгласие за разпределението на секционните комисии
Подновяват терена на стадион "Христо Ботев"