Събития

Митничари разбиват с чукове бетон, за да вадят контрабандни цигари

  29.08.2024 10:16             
Митничари разбиват с чукове бетон, за да вадят контрабандни цигари

Митничарите на Дунав мост 2 са открили в  автовоз, пътуващ за Германия, 270 кутии цигари, отлети в бетонов блок. Митническите инспектори проверили бетонна плоча, която била вписана като непридружена пратка. Шофьорът обяснил, че плочата е търговска мостра. Оказало се обаче, че в бетона са скрити 270 кутии цигари с български акцизен бандерол. За да ги извадят митничарите разбивали бетона с чукове.

Това е първият случай на опит да преминат през границата ни цигари, залети в бетон. Имало е случаи на открити нактотици в теракотни плочи, но никога цигари в бетонов блок, казват митничари.

Същия ден при щателна проверка на хладилен камион с българска регистрация, превозващ сладкарски изделия за Великобритания, в кутиите с вафли са намерени 3490 кутии цигари с български бандерол.Стековете били обвити с алуминиево фолио, за да ние бъдат открити при  сканиране с рентген.

Акцизните стоки са задържани.

От началото на годината на „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат при 29 случая са задържани общо 175 481 кутии контрабандни цигари, казват от  Агенция „Митници“.

СИТ

 

 

 



Пътешествие в античния свят: Могиланската могила във Враца
Български Младежки Червен кръст - Враца се срещна с ученици от 2-ри и 3-ти клас на СУ"Христо Ботев" - гр. Враца.
ПГТР Враца приготвя гръцка салата
Актьорите от Врачанския драматично-куклен театър продължават да впечатляват зрителите със своите изяви както на театралната сцена, така и на малкия екран.
БСП – Обединена Левица определи водачите на листи, дава Монтана и Враца на „Изправи се, България“
Гол мъж тичал из центъра на Монтана, арестуван е