Събития

Враца се включва в Европейски дни на наследството

  29.08.2024 10:00             
Враца се включва в Европейски дни на наследството


За поредна година Община Враца се присъединява към съвместната инициатива на Съвета на Европа и ЕС - Европейски дни на наследството.
Първото събитие, част от програмата, е Фестивалът за древни култури "Слънцето на Тодорка" - който ще се проведе в периода 6-9 септември 2024 година в местността "Валога" - село Оходен.
В периода 5-30 септември ще бъде подредена изложба, посветена на 115-та година от рождението на фотографа Кирил Чернев.
През септември са подготвени и събитията - Литературен фестивал "Враца-книжен град" /26-29 септември/, посещения на места, свързани с историческите събития в региона /ПП "Врачански Балкан" - 19-20 септември/, изготвяне на маршрути - свързани с легенди и предания за местности, както и исторически турове за ученици, посредством онлайн игра в Читалище "Развитие -1869" /25-26 септември/.
По традиция на 22 септември ще бъде осигурен свободен достъп до всички експозиции на Регионален исторически музей и на Възрожденско - етнографския комплекс.
 



Български Младежки Червен кръст - Враца се срещна с ученици от 2-ри и 3-ти клас на СУ"Христо Ботев" - гр. Враца.
ПГТР Враца приготвя гръцка салата
Актьорите от Врачанския драматично-куклен театър продължават да впечатляват зрителите със своите изяви както на театралната сцена, така и на малкия екран.
БСП – Обединена Левица определи водачите на листи, дава Монтана и Враца на „Изправи се, България“
Гол мъж тичал из центъра на Монтана, арестуван е
Танчо Калпаков след загубата от Спартак: Допуснахме елементарни голове