Събития

Депутатите от Монтана не са сред най-богатите, но си имат имоти и пари

  28.08.2024 16:28             
Депутатите от Монтана не са сред най-богатите, но си имат имоти и пари

Най-богатият депутат, когото хората от Монтана пратиха в 50—тия парламент, е председателят на СДС Румен Христов, показват данните от декларациите на публичните личности, публикувани на страницата на КПКОНПИ.

Декларациите са за имущество, придобито миналата година и са на депутатите от 49-тото народно събрание, когато Румен Христов реално не е бил народен представител от Монтана, но въпреки това имотното му състояние представлява интерес, тъй като в момента е представител на областта.

Той и съпругата му Жана Христова имат влогове в лева и евро на обща стойност малко над 1,5 милиона лв. През 2023 година Жана Христова е прехвърлила чрез покупко-продажба на съпруга си апартамент в София с разгъната застроена площ от 248 квадрата, а сделката е на стойност 1,9 милиона лв.

Инж. Ванина Вецина /ПП-ДБ/, която не успя да влезе в 50-тото Народно събрание, но представляваше жителите на област Монтана в 49-тото, си е купила през миналата година „Лексус“ за 17 000 лева. От заплати тя е успяла да спести и да внесе в банка 34 000 лева и 16 500 евро. Вецина има пет кредита, два от които ипотечни, на обща стойност около 300 000 лева. Тя и съпругът й имат два апартамента и магазин в София, апартамент и земя във Велинград, а само Вецина е собственик на два апартамента в Берковица. През 2021 година е наследила части от ниви в землищата на Берковица, Расово и Комощица.

Димитър Аврамов, който за пореден път е депутат от групатана ДПС, е декларирал 15 000 лева влогове, спестени от заплати и има три кредита на обща стойност 60 000 лева.

Ирена Димова /ГЕРБ/, народен представител в 49-тото народно събрание, която не се кандидатира на изборите през юни и в момента е извън парламента, е декларирала 51 000 лева налични средства и 44 000 лева на влог в банки. Димова има 6 кредита, единият ипотечен. Те са на обща стойностоколо 80 000 лева.

Адвокат Петър Петров /“Възраждане“/ е вписал в декларацията си, че през миналата година е получил като дарения автомобил „Форд Ес макс“ и мотопед“Веспа“. Той има 78 000 лева налични пари и 67 000 лева в банки.

СИТ

 



Български Младежки Червен кръст - Враца се срещна с ученици от 2-ри и 3-ти клас на СУ"Христо Ботев" - гр. Враца.
ПГТР Враца приготвя гръцка салата
Актьорите от Врачанския драматично-куклен театър продължават да впечатляват зрителите със своите изяви както на театралната сцена, така и на малкия екран.
БСП – Обединена Левица определи водачите на листи, дава Монтана и Враца на „Изправи се, България“
Гол мъж тичал из центъра на Монтана, арестуван е
Танчо Калпаков след загубата от Спартак: Допуснахме елементарни голове