Събития

Село Гъмзово показва магията на традициите

  28.08.2024 14:30             
Село Гъмзово показва магията на традициите

На 6 септември ще е тазгодишното издание на фолклорния фестивал „Магията на традициите в село Гъмзово”. Събитието се провежда за трета година и по традиция е ден преди празника на селото, каза секретарят на читалище "Просвета - 1928" Анжела Белдева: 
"На този събор каним всички, които искат да участват на нашата сцена в читалището, за да може да популяризираме местните хора и песни. Каня всички състави от общината, от областта. Тази година ще го проведем на 6 септември, ден преди нашия събор - Малка Богородица."
Общо 12 състава ще участват на фестивала във видинското село Гъмзово.
"Опитваме се да каним от съседна Сърбия, от Румъния имахме състави. Хората много го харесват и започват да питат дали ще има ден преди събора фестивал. Ние, както всяка година, с нашите автентични хора на танцовия състав и певческата група с песни. Също така имаме новосформирана група на бабите, които ще бъдат изненада, с няколко хора."
Началото на фестивала ще е от 18:00 часа.

/bnr.bg
 



Български Младежки Червен кръст - Враца се срещна с ученици от 2-ри и 3-ти клас на СУ"Христо Ботев" - гр. Враца.
ПГТР Враца приготвя гръцка салата
Актьорите от Врачанския драматично-куклен театър продължават да впечатляват зрителите със своите изяви както на театралната сцена, така и на малкия екран.
БСП – Обединена Левица определи водачите на листи, дава Монтана и Враца на „Изправи се, България“
Гол мъж тичал из центъра на Монтана, арестуван е
Танчо Калпаков след загубата от Спартак: Допуснахме елементарни голове