Събития

Търсят се 25 активни дами от Северозапада за безплатно обучение за засилване на участието на жените в гражданското общество

  13.05.2024 17:00             
Търсят се 25 активни дами от Северозапада за безплатно обучение за засилване на участието на жените в гражданското общество

Фондация “Жените в предприемачеството в България” организира безплатна обучителна работилницата на тема „Гражданското общество и участието на жените в него“. Събитието се провежда в периода 13 – 16 юни 2024 г. в Монтана. 25 дами от Северна България могат да се включат за участие ако попълнят формуляр тук.

Организаторите са предвидили иновативна програма, която да насърчи активното участие на всички нива – гражданско, личностно, предприемаческо и др. По време на работилницата дамите ще могат да представят свои гледни точки, да споделят своите нужди, да разкажат за идеите си и за конкретни проекти, които да бъдат обсъдени с лектор - професионалисти. 

За участие е необходимо да сте жена, която живее и/или работи в Северна България, да имате навършени 18 години. Ако развивате каузи с по-широк мащаб и обхват бихте имали предимство при разглеждане на кандидатурата ви. В работилницата се очаква да се включат мотивирани дами с визия за социални инициативи и каузи с цел подобряване на средата в региона. Дамите могат да имат текущи проекти и инициативи или идея за такива. 

Срокът за кандидатстване е до 20 май. 

Събитието се реализира в рамките на проект „EmpowerHER North“, реф. номер: 002-BG-2024-71400, финансиран по програма PROTEUS, с подкрепата на The Transatlantic Foundation. Проектът има за цел насърчаване на общественото участие на жените в Северозападна и Северна България, чрез организиране на обучителна работилница по гражданско общество и участие на жените в него.

Повече за проекта и за програмата може да видите тук



Тържество за 35 години ДГ „Звънче” в Козлодуй СНИМКИ
АПИ избира изпълнител за отсечката Лом-Козлодуй
Велообиколката на Северозапада с рекорден брой записани и нова дистанция от 165 км СНИМКИ
ЕК призовава България да прилага правилата за енергийната ефективност на сградите
Почти половината от регистрираните безработни в област Ямбол са с основно или по-ниско образование
В тролебусните мотриси – реклама на учебни заведения