Събития

АПИ избира изпълнител за отсечката Лом-Козлодуй

  23.05.2024 17:30             
АПИ избира изпълнител за отсечката Лом-Козлодуй

94 километра от второкласния път на територията на областите Монтана и Враца е включен в инвестиционната пограма на АПИ, а за над 37 километра от републиканския път се провежда обществена поръчка. До момента са постъпили 14 оферти. Това е отговор, който Агенция пътна инфраструктура е дала на официално запитване от Община Козлодуй. Общината информира, че са подадени множество сигнали от граждани и юридически лица за лошото състояние на републикански път II-11. АПИ предприема необходимите мерки за подобряване състоянието на републикансския път II-11 Лом-Козлодуй-Оряхово-Гиген, се казва още в отговора на инж. Йордан Вълчев, и. д. председател на УС на АПИ. 
Десетки са недоволните граждани от състоянието на отсечката. Там ежедневно преминават автобуси на АЕЦ "Козлодуй" и стотици автомобили. Преди две години беше събрана подписка от над 2 000 жители на общините Козлодуй и Лом с настояване за предприемане на спешни мерки от страна на АПИ за ремонт на отсечката. Състоянието все още е плачевно, оплакват се граждани. 

"Хора докато не се надигне народа на стачки, нищо няма да се промени. Ако не си купиш винетка веднага ти пишат акт.
Къде отиват парите за винетките? Тези пари от винетките не са ли за поддържане точно на пътищата? Кой ги прибира? Не трябва ли този дето ги прибира да отговаря за маркировката и за дупките, и то веднага при подаден сигнал? Без процедурите ви тъпи и измислени
" са част от коментарите в социалните мрежи по темата.

/Г.Р./

 



Фолклорен ансамбъл - Мездра с грандиозен успех в Будапеща СНИМКИ
Иван Динев - Устата пристига във Враца за скандално стендъп комеди шоу
Алекс и приятели изпратиха учебната година с концерт
Държавен архив – Видин отбеляза Международния ден на архивите
Организират информационно събитие на тема "Възможности за финансово подпомагане" във Враца и Козлодуй
Белгийските пивовари се изправят пред рекорден спад на износа на бира