Крими

Дете на година и половина е простреляно във Враца ОБНОВЕНА

  13.04.2024 20:21             
Дете на година и половина е простреляно във Враца  ОБНОВЕНА

Момче на година и половина от Враца е било простреляно в главата. Инцидентът е станал в двор на къща в квартал "Кулата" във Враца, научи "Конкурент". Предполага се, че по него е стреляло друго дете от семейството, което е на 11 години. Тепърва органите на МВР ще установяват, дали оръжието е законно. Няма данни за конфликти в семейството. 
Детето е откарано в болница, където след бърза връзка със здравното министерство е изпратен хеликоптер, за да го транспортира в "Пирогов".

 

 

20.55 ч: 

"Познавам семейството на пострадалото дете. Това е първата им и единствена рожба. Те са млади, на по 20 години", каза за "Конкурент" кметът на с. Галатин Красимир Гешев. Родителите на момчето живеят в селото. Днес са били на гости в Кулата при роднина. "Имало е заредена въздушна пушка на дядото Звездомир. Децата са играли. Не разбирам какво е станало, но е много страшно. Чакаме информация от Пирогов", каза още кметът.  

 

Неделя, 9.36 
Все още няма информация от „Пирогов“ за състоянието на приетото вчера момче на година и половина с прострелна рана в главата. От полицията информираха, че раната е в ляво на главата. 
Инцидентът стана към 14.45 часа в съботния ден в двора на роднини на семейството в квартал Кулата, Враца. Фамилията на малкото момче живее в Галатин и са били на гости. Децата играели на двора, където е имало заредена въздушна пушка калибър 5.5 

Припомняме, че вчера по искане на Министерството на здравеопазването е изпълнен полет от авиобаза Крумово до Враца и след това до София, за да се окаже спешна помощ. В 19.45 часа Хеликоптер „AS 532 Cougar“ се приземи в "Пирогов" с пострадалото дете и медицински екип. 
От полицията съобщават, че е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава. 

Очаквайте подробности. 

 



Насърчават избирателната активност за евроизборите
Днес община Оряхово пръска срещу комари
Правителството одобри България да домакинства Междуправителствен панел по изменение на климата
Мартин Харизанов: Отдадохме почит на жертвите от наводнението в Згориград
Навършват се 58 години от голямото наводнение във Враца
Момчета от Мездра станаха зонални първенци в ученически спортни игри СНИМКИ