Крими

Таксиджия, убил пешеходец на пътя, е с условна присъда, остава без книжка

  18.10.2024 10:22             
Таксиджия, убил пешеходец на пътя, е с условна присъда, остава без книжка

Три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок е постановената присъда от окръжен съд – Монтана за таксиметров шофьор, убил пешеходец на пътя. Съдът отне шофьорската книжка на  А. Б. Ш. за пет години.

През август 2022 година  подсъдимият А. Б. Ш. работел като шофьор във фирма за таксиметрови услуги. На 20 август  около 21:10 ч. в Лом, клиент наел таксито - лек автомобил “Хюндай Лантра“, за да стигне  до квартал  „Хумата“. Пътят минавал по „Дългошевско шосе”. Там в заведение се вихрела сватба.  След като клиента  и потеглил на обратно по същия маршрут около  21:30 часа стигнал до мястото на тържеството. Таксито се движело със 70 км. В час при подволени 50 км./ч. Когато колата преминавала край заведението шофьорът не забелязал, че един от гостите -  К. В. М. стои на пътното платно. Видял го късно, не успял да спре и го блъснал с предната част на автомобила.

После спрял колата. Поваленият на шосето мъж бил жив и шофьорът подал сигнал на 112. От заведението се изсипали десетки  хора, нападнали го, но той успял да  се отдалечи до идването на полицията.

 Екип на „Спешна медицинска помощ“ транспортирал пострадалия до МБАЛ – Лом, където лекарите се опитали да спасят живота му, но на следващата сутрин той е починал.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.

СИТ



Волен Чинков ще ръководи мача на "Ботев"
Напредват дейностите по цялостното възстановяване на пътната инфраструктура в Бистрец
Тунгаров ще играе с маска
Враца аплодира днес Лили Иванова
Дядо наруши ограничителната заповед спрямо бившата си в Лом: Вкараха го в болница
"Майстори на цигулката" във Враца