Спорт

Ивет Горанова запали искрата към спорта в децата на Белоградчик

  18.10.2024 09:00             
Ивет Горанова запали искрата към спорта в децата на Белоградчик

Носителката на олимпийско злато Ивет Горанова се срещна със стотици деца от Белоградчик. Срещата се случи в Спортна зала „Васил Михайлов” и бе под надслов „Спортувай с Ивет Горанова“. На събитието присъства Боян Минков – кмет на община Белоградчик, Ангел Боянов – зам. кмет, Ангел Георгиев – председател на Общински съвет, Ива Александрова – гл. специалист „Образование и младежки дейности” и Боян Бойчев – консултант по спорт и култура.
Г-н Минков изказа своето вълнение и благодарност към Ивет, за това, че е приела да дойде в града. Той сподели, че вярва как шампионката ще запали искрата в децата, за да може един ден те самите да станат шампиони и да прославят родния си край. Г-н Минков обеща общинското ръководство да се погрижи да развие най-различни видове спорт, за да може децата на града да тренират и да се развиват в една положителна насока. Той също така предложи на Ивет да стане рекламно лице на Белоградчик, а младата спортистка с радост прие.
За добре дошла, децата от Детски комплекс – Белоградчик отправиха своя поздрав към олимпийската медалистка – Мариям Александрова изпя песента на Емил Димитров „Моя страна”, а школа Народни танци представиха две невероятни хора. Ивет Горанова бе изключително трогната от посрещането и призна, че самата тя се е занимавала професионално с народни танци.
Олимпийската шампионка разказа на учениците от НУ „Васил Левски” и СУ „Христо Ботев” своята история, трудният път към върха и им предаде ценни уроци и поуки, усвоила в своя житейски път. Първата част на срещата се проведе под формата на лекция, в която тя разказа своята история, както и сподели за трудния път към олимпийското злато, след това децата имаха възможност да направят първата си тренировка по карате лично с нея.
 



Напредват дейностите по цялостното възстановяване на пътната инфраструктура в Бистрец
Тунгаров ще играе с маска
Враца аплодира днес Лили Иванова
Дядо наруши ограничителната заповед спрямо бившата си в Лом: Вкараха го в болница
"Майстори на цигулката" във Враца
Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” – 2024 г.