Събития

Велислав Цветков представи новите си книги „Живот по зъбера на времето” в Зверино

  25.04.2024 12:26             
Велислав Цветков представи новите си книги „Живот по зъбера на времето” в Зверино

Велислав Цветков представи новите си книги „Живот по зъбера на времето” – Първа и Втора част в Народно читалище ”Факел-1926” Зверино.
„Живот по зъбера на времето – първа част” е името на книгата, която описва неговия живот, изпълнен с падения и възходи, с много перипети, но и с много успехи. Във втората част „Живот по зъбера на времето” описва модернизацията в железопътния транспорт, в техниката, в промишлеността.
Казва, че когато пише се ръководи от мотото „Пиши всичко, само да е вярно! Дори да те критикуват, от истината няма как да се страхуваш!”
Биография на писателя представи Дарина Цветкова. Поздравителни адреси поднесоха от НЧ”Факел-1926” Зверино - Стилияна Стоянова и от ХТК”Ковачница” село Игнатица Петър Вутов. Поздрав поднесе и Цветан Ценов председател на НЧ”Факел-1926”.
Събитието уважиха Стоян Петров кмет на Зверино, както и писателите – Цветко Стеев, Иванка Гьонова, Стефчо Василов, Иванка Колева, Христана Цветкова, Петър Вутов.
Велислав Цветков е роден през 1944 година в село Зверино, община Мездра на връх Великден. Преживява влакова катастрофа, а тази година той отпразнува своя 80 - годишен юбилей!
По образование е Завършил магистър - специалност „Електрически мрежи и централи” във Висш машинно – електротехнически институт гр. София.
Целият му трудов стаж протича в национална компания БДЖ под различни наименования в годините като: ел. локомотивен машинист, инвеститорски контрол в дирекция „Капитално строителство” по електрифицирането на основните железопътни магистрали, началник отдел и директор на дирекция „Електрификация и енергетика” на електрифицираните линии в цялата страна, строителен консултант по всички силнотокови ел. работи при изграждането и пускането в експлоатация на Дунав мост № 2, строителен консултант по модернизацията на железопътния участък – Пловдив -Бургас за силнотоковите ел. работи и контактната мрежа. Има син, дъщеря и две внучета. Членува в ХТК”Факел” от създаването му.



Слово на Врачанския митрополит Григорий по повод Възкресение Христово
Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май
Ето и листата на ГЕРБ-СДС за област Враца
С шест километра лента и проект за маорските традиции „Матаахо колектив“ спечелиха „Златен лъв“ на Венецианското биенале тази година
Най-вкусното печено агне за Гергьовден се прави по тази стара българска рецепта
Смолянският епископ Висарион отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Смолян