Събития

Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“ СНИМКИ

  12.04.2024 15:00             
Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“ СНИМКИ

Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“. На тържествена церемония в Културен център „Жул Паскин“ бяха отличени най-изявените участници от областния етап на конкурса за детска рисунка. Организатори са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Видин, Община Видин и Регионалното управление на образованието. Сред официалните гости бяха заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, директорът на РД „ПБЗН“ - Видин комисар Стилиян Пешев, Габриела Иванова младши експерт „Противообществени прояви и престъпления на малолетни и непълнолетни“ и секретар на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

С приветствие към присъстващите се обърна заместник-кметът Борисова: „Този конкурс доказа, че вие, децата, чрез изкуството показвате бедствията, показвате спасението, както и един по-хубав и по-добър свят. Бъдете успешни! Поздравявам и Вашите преподаватели, и родители. Продължавайте и занапред да се включвате в подобни инициативи в област Видин и докажете, че сте бъдещето на Видин“ – каза Борислава Борисова и връчи наградите на част от победителите.

В надпреварата участват 176 рисунки на деца и ученици от област Видин, 38 от които са класирани на областно ниво и продължават в следващия национален етап. В залата на Културния център бе подредена експозиция с най-добрите творби.

За първи път конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда през 2002 година по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита“.



„Урок по родолюбие“ с Кубрат Пулев събра стотици в атомната столица СНИМКИ
Областният управител Надя Донкинска бе гост на официалното честване на 40 години от експедиция "Еверест 1984" СНИМКИ
Торнадо връхлетя щат в САЩ, има жертви
Община Мизия с важно съобщение по случай Великденските празници
Враца е част от национална скринингова кампания за рак на дебелото черво
Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта