Събития

И във Видин не се споразумяха за РИК

  02.09.2024 14:26             
И във Видин не се споразумяха за РИК

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин , съобщават от областната управа в града.

13 души ще работят в РИК – Видин – четирима от ГЕРБ-СДС, по трима от ПП-ДБ и Възраждане, по един от ДПС, ИТН и БСП, съобщи областният управител Ани Арутюнян. По нейно предложение представителите на партиите и коалициите решиха РИК – Видин да има четирима заместник председатели. 

ГЕРБ-СДС поиска председателското място и предложи Даниел Боянов, който бе председател на РИК и на миналите избори. „Възраждане“ предложиха Людмил Василев за председател на комисията. 

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ настояха за мястото на секретар, което поиска и  ДПС. 

Партиите и коалициите не постигнаха консенсус. Съставът на РИК – Видин ще бъде определен от Централната избирателна комисия по служебен път.

 Документите от проведените консултации се изпращат на ЦИК за назначаване на РИК 05 – Видин. В държавната администрация са подсигурени всички условия за работата на комисията, която ще се помещава в Заседателна зала № 1 и ще изпълнява правомощията си от 07.09.2024 г. до 10.11.2024 г. (14 дни след изборния ден).

СИТ

 



Враца се потопи в магията на Гърция!
В началото на новата учебна година сдружение “Благотворни приятели” посети отново своите приятели от двете преходни жилища във Враца с директор Ива Станчева
Николай Нинов: Възможно е всичко да се случи
В Културен център „Жул Паскин“ бе открита изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
Исторически успех за боксов клуб „Златните момчета”
Пътешествие в античния свят: Могиланската могила във Враца