Събития

Царевец е домакин на VIII Национален фолклорен фестивал „Белокаменица“.

  01.09.2024 08:50             
Царевец е домакин на VIII Национален фолклорен фестивал „Белокаменица“.

„Истинско удоволствие е за мен да поздравя организаторите за ентусиазма и желанието, с които ежегодно събират на една сцена самодейните състави от цяла Северна България.
Конкурсният характер на фестивала дава възможност за изява на най-добрите в категориите за „Обработен фолклор“, „Автентичен фолклор“, „Фолклорно танцово изкуство“ и „Духови оркестри“, в съответните възрастови групи.
Техните изпълнения ще оцени жури с председател музикалният редактор на БНР Илка Димитрова.
Специални гост-изпълнители на „Белокаменица 2024“ са Ансамбъл „Мездра“ и Средношколски танцов състав при НЧ „Просвета” – Мездра, Гайдарска формация „Орфикус“ – Смолян, народният певец Венцислав Пенев, певицата Цветелина и Духов оркестър „Етро Брас Бенд“ – Етрополе.
 Живи са българските корени, жива е и притегателната нишка, която събира от близо и далеч жители и гости на мездренското село, за да се насладят заедно на магията на нашето българско народно творчество.“ Каза народният представител Красен Кръстев.



В началото на новата учебна година сдружение “Благотворни приятели” посети отново своите приятели от двете преходни жилища във Враца с директор Ива Станчева
Николай Нинов: Възможно е всичко да се случи
Враца се потопи в магията на Гърция!
В Културен център „Жул Паскин“ бе открита изложбата „Сузи, внучката от къща №4 и времето на скритите еврейски звезди“
Исторически успех за боксов клуб „Златните момчета”
Пътешествие в античния свят: Могиланската могила във Враца