Събития

„Ел Би Булгарикум“ ЕАД официално обяви – заводът във Видин няма да се затваря

  22.08.2024 10:44             
 „Ел Би Булгарикум“ ЕАД официално обяви – заводът във Видин няма да се затваря

В позиция, изпратена до медиите от ръководството на държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, официално обявиха, че никога не е съществувала идея за затварянето на производствената база във Видин.

Подобни опасения изказаха преди седмица общински съветници от крайдунавския град на нарочна пресконференция.

В документа от компанията заявяват – „Категорично не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в град Видин! Никога не е съществувала подобна идея! Не се предвижда изграждане на нова производствена база на компанията! Бизнес планът на „Ел Би Булгарикум“ не е променян и предприятието продължава да работи по него! Вече са предприети действия, касаещи единствено и само ремонт и модернизация на производствената база в гр. Видин, където не са извършвани ремонтни дейности и подмяна на производственото оборудване от години! Заплатите на работещите в производствената база във Видин и в Центъра за научноизследователска и развойна дейност бяха вдигнати с 10 процента  със задна дата от 1 май 2024 година. През септември предстоят разговори за ново повишение на възнагражденията с до 20 процента!“

 

От дружеството припомнят, че  министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов подчерта в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос, че се работи приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД във Видин.

 

Министърът на икономиката бе категоричен, че още през тази есен започват и поетапни ремонти дейности, както и плавна подмяна на нова производствена техника в база Видин.

СИТ

 



Хороскоп за събота 21 септември
Вижте какво време ни очаква на 21.09.2024
Врачанският театър гостува с премиерен спектакъл в Мизия преди старта на голям ремонт на читалището
Екоминистърът Петър Димитров разпореди да се почистят незаконните сметища край Монтана
Пет партии вече регистрираха листи в РИК-Монтана
Учениците от СУ „Козма Тричков“ се присъединиха към отбелязването на Европейската седмица на мобилността