Събития

Община Козлодуй отбеляза Международния ден на река Дунав

  30.06.2024 16:00             
Община Козлодуй отбеляза Международния ден на река Дунав

Вчера, 29 юни, в Ботев парк, еколозите от Община Козлодуй проведоха различни инициативи по повод Деня на Дунав – един от най-важните водни пътища в Европа, свързващ десет държави и предоставящ живот и ресурси на милиони хора.
Мероприятието, посветено на Международния ден на река Дунав, беше изпълнен с радост, творчество и енергия! Деца активно се включиха в специална творческа работилница, където изработиха заедно с еколозите топчета със семена от рециклиран картон и създадоха красиви рисунки на магнитни платна.
Децата научиха за важността на рециклирането и опазването на природата по забавен и интерактивен начин. Разбраха как малките действия могат да допринесат за големи промени в околната среда.
Благодарим на всички участници за техния ентусиазъм и креативност! Нека продължим да се грижим за нашата прекрасна река Дунав и да предаваме любовта към природата на следващите поколения.
По случай Международния ден на река Дунав в Община Козлодуй бяха получени поздравителни адреси от Басейнова дирекция „Дунавски район” към Министерството на околната среда и водите и от „АЕЦ Козлодуй” ЕАД.
 



Радев от Атина: Ще присъствам на гласуването на кабинета
Новото начало и оздравяването на ДПС
Враца става столицата на адреналина
На разходка в Природен парк "Врачански Балкан"
Село Попица организира II-ри Фолклорен фестивал "Еньовче"
Две титли, един сребърен и два бронзови медала за СКЛА Атлет - Мездра на Националния шампионат за мъже и жени