Събития

Областният управител на Видин бе гост на събора в Кутово

  30.06.2024 15:00             
Областният управител на Видин бе гост на събора в Кутово

     Г-жа Ани Арутюнян отправи приветствия към жителите и гостите на селото, като поднесе поздравителен адрес на кмета на населеното място Пламен Борисов. „Петровден е сред най-големите и почитани летни християнски празници в църковния календар - Денят, в който се прекланяме пред паметта на духовните водачи на Вашето село - първо апостолите Петър и Павел. Нека светците Ви закрилят с чудодейната си мощ и неземна сила, като бдят над Вас и семействата Ви!“, заяви областният управител. 

     Празникът продължи на площада в Кутово с танцови и музикални изпълнения на народните изпълнители Ива и Велислава Костадинови, Masters of the Dance“, Фолклорна студия „Северняци“, както и духова музика.

     По-рано през вчерашния ден, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил отслужи Тържествена Света литургия и водосвет по повод 150-годишния юбилей на църквата „Свети Апостоли Петър и Павел“ в село Кутово. За здраве и благоденствие на жителите бе осветен и раздаден празничен курбан, а присъстващите имаха възможността да разгледат изложба със старинни предмети и снимки, подредена в двора на храма.

 



Радев от Атина: Ще присъствам на гласуването на кабинета
Новото начало и оздравяването на ДПС
Враца става столицата на адреналина
На разходка в Природен парк "Врачански Балкан"
Село Попица организира II-ри Фолклорен фестивал "Еньовче"
Две титли, един сребърен и два бронзови медала за СКЛА Атлет - Мездра на Националния шампионат за мъже и жени