Събития

Тайната на шеф Андре Токев за най-вкусното агнешко по Великден е „много мащерка и чесън“

  26.04.2024 06:00             
Тайната на шеф Андре Токев за най-вкусното агнешко по Великден е „много мащерка и чесън“

Много мащерка и чесън превръщат обикновеното агнешко месо в неустоимо вкусно Великденско ястие. Това разкри пред екипа ни шеф Андре Токев, който беше част от журито по време на най-вкусния фестивал във Врачанско -  „Да завием баница в село Крушовица“. Шеф Андре Токев - единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа, предпочита на големите празници да е у дома. На Великден той ще приготвя трапезата за близките си в своето село Петърч. По стара традиция шеф Токев пече агнешкото на пещ. Загрява я на 80 градуса, слага месото вечерта и го оставя в пещта до сутринта. Плешката  най-напред се запечатва, после се мята в пещта и престоява там между 8 и 10 часа. Около агънцето шеф Токев  „хвърля“ много мащерка, чесън, моркови и всякакви кореноплодни. Гарнитурата са пресни картофи, които се приготвят за половин час и салата от левурда /див чесън/.



Румънски и сръбски гости посрещнаха на фестивал в Антимово СНИМКИ
5 души месили 100 метровия козунак повече от 8 часа
Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски
Двама в ареста за притежание на наркотици
Спомени за великденското хоро в село Баница
Обраха 200 лева от кафе-автомат