България

Конкурс за ядрени иновации набира кандидати

  16.04.2024 12:20             
Конкурс за ядрени иновации набира кандидати
  ЛР

До 28 април е крайния срок за подаване на проекти, свързани с иновативни решения, основани на използването на ядрени технологии. Конкурсът цели създаване на възможност за талантливите млади специалисти да развият своите знания и креативност, да намерят иновативни решения, основани на използването на ядрени технологии, които да допринасят за решаването на предизвикателствата, пред които са изправени настоящите и бъдещите поколения.

Конкурсът предоставя платформа за популяризиране и обсъждане на тези идеи, като катализира младежката енергия за създаване на иновативни решения. Конкурсът е отборен и е отворен за млади професионалисти и студенти на възраст до 35 години. Участниците могат да сформират отбори от 2-ма, 3-ма или 4-ма човека, като няма ограничения в специалностите на кандидатите (технически, икономически, дали са от академичните среди, индустрията, регулаторен орган и т.н.). 

Националният конкурс за ядрени иновации I4N Bulgaria е организиран от младежката асоциация на Българско ядрено дружество и е част от европейския конкурс I4N Europe на Младежката ядрена мрежа към Европейското ядрено общество www.ensygn.org. Победителят от националния конкурс ще премери сили на европейския финал с победителите от останалите европейски страни.

На следващ етап, победителите от всички континенти ще се срещнат на световен финал, където ще бъде избран най-добрият проект за ядрена иновация.

След подаване на проектите, комисия съставена от експерти в ядрената индустрия, в срок до 03.05.2024 г. ще изпрати покана до отборите, които преминават към финалния етап. Финалът на националното състезание ще се проведе в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на 16.05.2024 г. Там отборите ще представят на живо своите идеи в рамките на 10 минути и ще отговарят на въпроси на журито. Журито ще определи отборите, заемащи първо, второ и трето място и ще връчи съответните награди. Финалът на европейското състезание ще се проведе на 27.06.2024 г. в Технически университет – София.

Източник и снимка: БЯД



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела