Лайфстайл

Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта

  29.04.2024 18:58             
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта

Популярният български певец Мирослав Димитров-Миро сподели, че два пъти е бил на прага на смъртта. Той гостува в предаването "На кафе" по "Нова телевизия" тази сутрин, където Гала го помоли да разкрие как е станал толкова вярващ в Господ, след като е израснал с родители атеисти. Случка, в която е изпил спирт, обаче била първото доказателство, че Бог съществува. 
"Като малък направих инцидент, в който изпих нещо, което не трябва да бъде в човешкия организъм. Бил съм на пет години. Казали са на майка ми: "Вероятно си отива, пригответе се". Тя започва да казва "Ако има Бог, ето сина ми". Това е много силна майчина молитва. И когато всъщност аз години по-късно им разкрих, че имам Господ, това е Иисус Христос и точка по въпроса, видях тогава в очите на майка ми едно разбиране, че всъщност това, което си обещал, то идва. Предполагам, че това ме е спасило в онзи момент. Сигурен съм, че Бог се е намесил", разказа Миро.
След това той намекна и за втори случай, в който се е притеснил за живота си. По всяка вероятност става въпрос за проблемите му с алкохола, от който се отказа преди пет години.
"Нямаше в този момент изобщо да си говорим, ако в един друг етап от живота си не бях казал "Господи, помощ, умирам", сподели певецът.
Миро призна и за здравословен проблем, който го е накарал напоследък постоянно да мисли за повече почивка от работата си. "Научих го по трудния начин, защото влязох в едно автоимунно заболяване, което е вследствие на преумората. Няма какво да очакваш след като спиш четири часа на денонощие. Сега осъзнавам, че да си почиваш е част от работата. Всъщност, почивката е дисциплина към личната ти работа. Голяма част от хората, на които се възхищавам, са си отишли извънредно рано. Защото са си мислили, че това тяло ще издържи на духа. Но духа издържа повече от тялото. Телата се износват. За да имаме един по-дълъг път трябва да сме по-милостиви към себе си, да разбираме, че просто сме хора", смята бившият член на дуета "Каризма".
48-годишният добричлия припомни, че първите си изяви пред голяма публика е направил благодарение на Слави Трифонов. "Помня първата сцена, която Станислав Трифонов ми даде. Съвсем в зората, имахме едно единствено парче, което беше среден хит. Не всички искаха да го въртят. Тогава Слави Трифонов ни взе на едно турне и ни пусна в голямата вода - пред 40 000 човека. Аз имам такива комплекси за начина, по който изглеждам. Помня, че тогава се чудех дали ще успея да излъжа хората, че съм симпатичен. Мъж да е много слаб, не е много добре. Аз бях вейчо. По ребрата ми можеше да се свири на ксилофон", засмя се Миро.

Л. Р. 



РИОСВ – Монтана търси най-добрата детска рисунка в конкурс „Красотата на природата“
Спипаха крадец, източил 250 литра нафта от камион
Апаш потрошил с брадва стъкло на „Ауди“, ранил шофьора
ТИР-ове през Петрохан - НЕ, категоричен е губернаторът на Монтана
Анализ на потреблението на топлинна енергия през месец април
Стойчо Керев препълни салона при представянето на книгата си „Пробуждането“