България

На форум в Белица ще бъдат обсъдени възможностите за намаляване на безработицата в планинската община

  16.04.2024 11:18             
На форум в Белица ще бъдат обсъдени възможностите за намаляване на безработицата в планинската община

Форум събира представители на местната власт, бизнеса и безработни и неактивни лица в Белица, съобщиха за БТА от Народно читалище "Георги Тодоров 1885". Форумът е част от проект "Работилница за традиционни занаяти "Планински знаци" по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Началото на събитието е 10:00 часа в сряда, 17 април, в Голямата зала на читалището в Белица. 

В рамките на форума ще бъде представена стратегията за ефективно местно развитие чрез активизиране на съществуващите ресурси в партньорство с местната власт, гражданските структури и бизнеса, както и представяне на местната политика и мерки за насърчаване на бизнес предприемаческите инициативи и областите с възможности за развитие.

На събитието ще бъде представена и платформа за търсене и предлагане на работа, свързана с традиционни занаяти, включително и интернет магазин, а Дирекция "Бюро по труда" - Разлог ще представят информация за свободните работни места в общината.

Целта на форума и другите дейности по проекта е да се допринесе за намаляване на равнището на безработица в общината чрез създадените онлайн и офлайн възможности за среща между работодатели и безработни и неактивни лица, посочиха от читалището в Белица. 

Във форума ще участват заместник-кметовете на Община Белица Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева, както и представител на фирма "ВАМО" ЕООД, която е партньор по проекта. 

В края на този месец – 26 април, от 11:00 часа в сградата на Община Белица, ще се проведе и заключителна конференция по проекта, на която ще бъдат представени целите, дейностите, резултатите и значимостта на проекта, сред които са насърчаване на дългосрочно безработни и неактивни лица и включване в местния пазар на труда. 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела