Събития

Постоянна акция срещу замърсяването на околовръстния път на Враца започва Общината

  16.04.2024 11:02             
Постоянна акция срещу замърсяването на околовръстния път на Враца започва Общината

Предупредителни табели на няколко езика – български, английски и турски, указващи, че е забранено изхвърлянето на отпадъци, ще бъдат поставени по обходния път на Враца, съобщи пред журналисти кметът Калин Каменов. На табелите ще бъде посочен и размерът на глобата за нарушители, която ще е до 1000 лв.

„Идеята е да научим водачите на тирове, на бусове, камиони и автомобили, че районът около Враца не е район за изхвърляне на отпадъци, а район, който трябва да бъде пазен чист. Перманентно ще обикалят и ДАИ, и полицията, и Инспекторатът и ще налагат глоби“, обясни Калин Каменов.

По пътя ще бъдат монтирани и камери, които ще следят за случващото се през цялото денонощие и ще правят записи. Информацията от тях ще се предава своевременно на полицията, за да може нарушителите да получават известията си за глоби още преди да са преминали границата.

Инициативата за поддържане на чистота на пътния участък е съвместна между Община Враца и Агенция „Пътна инфраструктура“. С помощта на затворници на по-лек режим от района вече са събрани тонове боклук, обясни кметът и допълни, че ще бъдат обособени места за изхвърляне на отпадъци, които ще се почистват периодично.

„Надявам се, че след почистването на терена, с монтирането на камерите и указателните табели ще успеем да опазим града ни по-чист и ще дадем пример и на други общини, за да се знае, че в България отпадъци не се изхвърлят, а има съответните места, където това се случва“, обясни той.

Каменов каза, че по информация на АПИ предстои обходният път на Враца да бъде ремонтиран. В момента се проектира и неговото разширение, като до няколко години трябва да стане четирилентов.



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела