Свят

ВНА: Американският технологичен гигант "Епъл" (Apple) ще дава повече пари на доставчици от Виетнам

  16.04.2024 08:20             
ВНА: Американският технологичен гигант \

Американският технологичен гигант "Епъл" (Apple) ще дава повече пари на доставчици от Виетнам, заяви главният изпълнителен директор Тим Кук, който от днес е на двудневно посещение в страната, предаде Виетнамската новинарска агенция (ВНА).

Съобщението бе публикувано на сайта на компанията. То обаче не съдържа подробности, включително колко общо средства ще бъдат похарчени, нито как ще бъдат разпределени.

По време на престоя си във Виетнам Кук ще се срещне с програмисти, студенти и създатели на съдържание. Ще бъде поставен акцент върху засилването на връзките на "Епъл" с местни доставчици, проекти за чиста вода и възможности за образование. 

От 2019 г. компанията е похарчила близо 16 милиарда долара чрез местната си верига за доставки и е увеличила над два пъти годишните си разходи за Виетнам през същия период. Преди 10 години от началото на дейността си във Виетнам "Епъл" е помогнал за създаването на повече от 200 000 работни места.

Виетнам е сред петте водещи разработчици на мобилни игри в света. От 2017 година икономиката на iOS приложенията на "Епъл" е довела до почти трикратно увеличаване на работните места в страната. 



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела