България

Образователна платформа дава достъп до нови програми за училищата

  14.04.2024 09:10             
Образователна платформа дава достъп до нови програми за училищата

Училищата в България вече могат по-лесно да предлагат на своите ученици нови програми и предмети по актуални теми, като програмиране и дигитални науки. Новата образователна платформа Буки.bg дава достъп до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, които са създадени от образователните организации "Училищна Телерик Академия" и "Технократи".  Всички общински и държавни училища в страната могат да кандидатстват за безплатни абонаменти за Буки.bg, както и да въведат нови образователни програми още през следващата учебна година. За целта те трябва да попълнят формуляр за кандидатстване до 26 април на сайта www.buki.bg. Първите 150 училища получават безплатен абонамент за учебната 2024/25 година.

Платформата подкрепя училищата да използват новите програми като осигурява всички необходими материали и полезни насоки за учителите, за да могат уроците да отговорят на нуждите и интересите на съвременните ученици. През учебната 2024-2025 г. ще са достъпни 15 готови програми, подходящи за ученици от III до XII клас и училища с различни профили и специалности.

Вече е застъпена и програмата "Зелени технологии и устойчив свят". Тя обхваща физика, химия, биология, география и икономика, като ги съчетава по един интересен и игровизиран начин, който помага на учениците да се замислят за своя ефект върху природата. Материалът е поднесен по интересен и увлекателен начин./НСОРБ



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела