България

Ето какво време ни очаква днес

  14.04.2024 07:25             
Ето какво време ни очаква днес

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Над източните райони облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 8°. Утре ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по Черноморието 20°-24°, в София – около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 18°, на 2000 m - около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 46 мин. и залязва в 20 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 22 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 9 мин. и изгрява в 10 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт./НИМХ



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела