България

Започнаха проверките край залива Вромос за незаконно разположени каравани

  13.04.2024 15:15             
Започнаха проверките край залива Вромос за незаконно разположени каравани

Представители на няколко институции започнаха днес проверки край залива Вромос, в района на Черноморец, за незаконно разположени каравани в земеделски, горски и защитени територии. Целта е кемперите да бъдат премахнати още преди началото на летния сезон.

Акцията започна в 14:00 часа.

Няколко сигнала са получени за нерегламантирано разположени каравани по южното Черноморие. Над сто са нарушенията, установени от служители на Държавното горско стопанство, обясни пред журналисти заместник областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Всяка година има регистрирани произшествия с изгорели каравани заради паленето на огън близо до тях, каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас, комисар Николай Николаев. 

Проверките не целят конфронтация с гражданите и налагане на санкции, а да се ограничат незаконните къмпинги. Те се обявяват предварително, за да се даде възможност на нарушителите да се изтеглят от проверяваните територии и да не се стига до санкции, както обяви преди седмица областният управител Пламен Янев, каза Владимир Крумов.

Проверките ще продължат и утре.



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела