Събития

Ракево както и Ботуня също тъне в мизерия

  21.08.2019 12:02             
Ракево както и Ботуня също тъне в мизерия

Криводолското село Ракево също като Ботуня, е потънало в боклуци, съобщиха читатели на „Конкурент“. Те ни изпратиха снимки, след като прочели информацията в информационния сайт на Северозапада - konkurent.bg.

http://konkurent.bg/article/158528/ekobomba-cuka-v-botunia-petur-danchev-nehae-snimki

„Преливащите боклуци от контейнерите са част от пейзажа и в Ракево, очаквайте снимки и от Добруша“, написаха жители на криводолските села.

Кметът Малин Тончев потвърди пред наш репортер, че боклукът не е изхвърлян от почти 2 месеца  „Звънях до общината в Криводол, за да видя какво става със сметосъбирането. Получавах отговори, че още утре боклукът ще бъде събранн и така вече станаха почти 2 месеца. Кофите преливат, а машината така и не се появява. Разбрах, че камионът в момента е на ремонт, били го кърпели, а през това време фирма от Монтана щяла да поеме сметоизвозването. Не знам в другите села дали е минала въпросната фирма да събере боклука, но при мен все още никой не е минавал. Надявам се скоро проблема да бъде разрешен, защото хората гласували ми доверие вече започват да се изнервят“, каза Тончев.

Вчера от РИОСВ направиха проверка и дадоха 7-дневен срок на общинската управа да се справи с проблема -

http://konkurent.bg/article/158550/reportersko-razsledvane-na-konkurent-izprati-instituciite-v-krivodol

Още за драмата в Криводолско четете утре във в. "Конкурент" - вестникът на Северозапада.