Събития

Осъдиха за побой общински съветник

  16.07.2019 14:08             
Осъдиха за побой общински съветник

Общинският съветник в Криводол Ивайло Вълчев беше осъден заради побой над жител на село Галатин. Присъдата е издадена наскоро от районния съд във Враца от магистрата Росица Ангеловa.

Неприятната случка, поради която настоящият съветник от ДПС ще пропусне следващите местни избори, тъй като вече не е с чисто съдебно досие, се разиграла миналата година. В неговата кръчма в село Галатин често идвал битият Петър И. Когато си поръчал бира на бара обаче мъжът бил съкрушен със силен боксов удар и свален на земята, установилодосъдебното производство.

Любопитна подробност е, че и четиримата свидетели, пред чиито очи се е разиграла срамната случка, получили напън да идат по малка нужда в тоалетната и излезли, без да видят какво се е случило. От свидетелските им показания било видно, че се страхуват от бияча.

От материалите по делото се вижда още, че жертвата Петър е пострадал сериозно – при удара му е счупена челюстта и той е изразходвал доста средства и му е било нужно доста време, за да се излекува от нанесените вреди в столична клиника. Неслучайно в жалбата си до съда е поискал обезщетение за причинените му вреди от 60 000 лева.

Магистратите уважиха претенции само в размер на 5 000 лева, а побойникът Вълчев се сдоби с условна присъда от 1 година, която е отложена във времето за 3 г.

Това не е първият сблъсък на общинския съветник от Криводол с правосъдието. От материалите, събрани от досъдебното производство е видно, че е имал 5 стари обвинения, по о.едно от които дори е бил осъден от съд в Благоевград, но впоследствие реабилитиран.

Името на общинския съветник нашумя преди няколко месеца, когато зауедно с кмета на село Добруша Ивайло Иванов бяха спипани да берат канабис край нива с марихуана. По този случай правосъдието още не се е произнесло.

 Вижте историята тук:

http://konkurent.bg/article/135968/skandal-spipaha-obshtinski-suvetnik-i-kmet-da-berat-kanabis-obnovena

и тук:

http://konkurent.bg/article/135973/policiiata-potvurdi-novina-na-konkurent-za-arestuvani-kmet-i-suvetnik-ot-krivodolsko