Крими

Полицията потвърди новина на "Конкурент" за арестувани кмет и съветник от Криводолско

  09.10.2018 09:50             
Полицията потвърди новина на \

Селски кмет и общински съветник са били спипани край плантация с канабис край криводолското село Добруша, съобщи първи konkurent.bg - http://konkurent.bg/article/135968/skandal-spipaha-obshtinski-suvetnik-i-kmet-da-berat-kanabis-obnovena. От публикацията ни в понеделник вечерта научиха всички медии, но само сериозните цитираха източника си на информация, останалите – просто ни преписаха.

От полицията потвърдиха новината на konkurtent.bg, като уточниха, че от неделя до понеделник служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР Враца проведоха  специализирана полицейска операция  на територията на село Добруша, община Криводол. Операцията е в резултата на оперативно-следствени действия на криминалистите, които  в землището на село Добруша, община Криводол, задържаха две  лица в момент на бране на съцветия от растения от рода на конопа.

На площ в радиус около 65 метра/обособена като плантация/ са отрити  и иззети 137 растения от рода на конопа с размери от 1,07 до 2,50м. Растенията са били засадени в саксии и кошчета вкопани  в почвата. От тях са иззети 76,660 кг. зелена листна маса и около 800 грама суха листна маса- канабис.  В района са намерени  и иззети предмети, и химически препарати използвани при отглеждане на растенията, допълват от полицията.

В ареста на РУ във Враца са задържани двама мъже, от село Добруша и село Галатин, на  възраст 44 г. и 54 г. Образувано  е досъдебно производство.

По информация на „Конкурент“ става дума за общинския съветник Ивайло Вълков, който е от Галатин, и кметът на криводолското село Добруша Ивайло Иванов.