Възможно ли е да се насладим на пица и в същото време да поддържаме здравословен режим на хранене? Отговорът е категорично да! С нашата рецепта за пица с блат от котидж сирене и яйце, можете да се насладите на любимото ястие, без да се притеснявате за калориите. Това е чудесен начин да се хапва вкусно и здравословно, докато същевременно отслабвате.
Необходими продукти за блата:
200 г котидж сирене
1 яйце
50 г овесено брашно
1 ч.л. бакпулвер
Щипка сол
Щипка черен пипер
Необходими продукти за топингите:
100 г доматено пюре или сос за пица
50 г моцарела (може и нискомаслена)
Пресни зеленчуци по избор (чушки, гъби, спанак, домати и т.н.)
50 г пилешко месо
Листенца босилек за декорация (по желание)
Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата:
В купа смесете котидж сиренето, яйцето, овесеното брашно, бакпулвера, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Ако сместа изглежда твърде влажна, можете да добавите малко повече овесени ядки или брашно.
Оформяне на блата:
Покрийте тава с хартия за печене и изсипете сместа. С помощта на лъжица или ръце я разстелете в кръгла форма, като я правите с дебелина около 1 см. Печете кората в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, или докато стане златисто-кафява.
Добавяне на топингите:
Когато блатът е готов, го извадете от фурната и намажете с доматеното пюре или соса за пица. Подредете избраните от вас зеленчуци, моцарелата и пилешкото месо.
Допълнително печене:
Поставете пицата отново в фурната и печете още 10-12 минути, докато сиренето се разтопи и стане златисто.
Декорация и сервиране:
Извадете пицата, добавете листенца босилек за свежест и поднесете гореща.
АМФ