Избори

Петър Петров : Целта на законопроекта за чуждестранните агенти е да служи на обществото

  22.10.2024 12:10             
Петър Петров : Целта на законопроекта за чуждестранните агенти е да служи на обществото

“Предметът на внесения от “Възраждане” Законопроект за чуждестранните агенти се отнася единствено за дейността на медии и НПО-та. Това е изрично написано в него и под ударите му попадат единствено парични преводи, които са свързани с този основен тип дейност. Целият дух на закона е по отношение на лица, които по занятие формират общественото мнение - медии и НПО-та”, заяви в телевизионно предаване водачът на  12 МИР Монтана и 24 МИР София - Петър Петров.

Той допълни, че замисълът на този законопроект е да служи на обществото като изсветлява финансирането на определени медии, организации и НПО-та, които като пряко или косвено следствие на дейността си формират общественото мнение.

“Идеята на този законопроект е да се насочи към медиите и НПО-та, всякакви други правни субекти не е редно да бъдат включвани. Целта му не е да всява паника и страх в българското общество, а просто да обозначи с надпис хората, които по занятие интегрират в българското медийно и обществено пространство тези, обслужващи чужди интереси”, коментира още темата Петров.

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 



Красен Кръстев: България има нужда от политици и политическо мислене, от държавници, с лидерски позиции
Глобиха 15 пешеходци за седмица в Монтана
„Анимус“ търси доброволци за горещите телефони
Симфониета Видин празнува 75-годишнина с „Музика за вас“
146 000 бюлетини пристигнаха във Враца
Врачанската библиотеката обявява Дни на отворените врати